Tribina o stripu: Slijep kao šišmiš

Utorak, 12.05.2020 u 18:00
Large_swiming_instructor

Na drugom izdanju serije tribina o superherojskoj literaturi, voditelj Leonard Jurić će preko Zooma razgovarati s Bornom Sorom i Domagojem Zovakom, koji svoje poznavanje superherojske građe potvrđuju referencama u gotovo svakoj epizodi Prime Timea.

Razgovarat će se o prikazima superheroja "iz naroda" i onima u kulama od slonovače. Prve predstavlja Daredevil, siromašni pro bono odvjetnik koji brani svoj kvart od mafije i posljedica siromaštva motiviran katoličkim pogledom na svijet. Druge Batman, bogataš kojem je ulica neprijatelj. U pozadini je jasno rasprava o romantizmu i libertarijanizmu, izvorima nade u vrijeme korone, ali i što god vi odlučite postavljanjem pitanja za vrijeme streama.  

Kako je napomenuto, razgovor će se odvijati uživo, preko streaminga na Zoomu, koji ćemo prenositi na Booksinoj Facebook stranici.

Borna Sor rođen je godine Orwellovog Velikog Brata (1984.) u Zagrebu. Satiričar, novinar, voditelj i TV autor. Urednik je i pisac emisija Prime Time na N1, Montirani proces na HRT-u, News Bar NC na RTL-u te NB TEVE na Tportalu. Pisao je kolumne za Al Jazzeru i Balkaninsight, a autor je i podcasta za Total Croatia.

Domagoj Zovak, svojim riječima: Rođen sam godine doktormenhetnovske 1985. u Vinkovcima jer u Županji nema rodilišta. Srećom, u Županji nema ni života, ali sam uspio tamo doživjeti osamnaestu i preselit se u Zagreb. Sad tu živim sve dok jednog dana ne budem tu živio ili tu umro. Amaterski sam novinar, amaterski satiričar, amaterski glumac, amaterski muž i amaterski otac.

POVRATAK NA VRH STRANICE