Tribina: Žedni grad - Drži li Manduševac vodu?

Srijeda, 30.09.2020 u 18:00
Large_mandusevac_sasa_simpraga

U okviru projekta Žedni grad Goethe-Instituta Kroatien i u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD u parku ispred Bookse održat će se tribina Drži li Manduševac vodu?.

Glavni zagrebački trg već je gotovo jedno stoljeće zakinut za punkt s besplatnom pitkom vodom što je njegov povijesni sadržaj i stvarna potreba grada danas. Tribina će problematizirati mogućnost sadržajne nadogradnje Manduševca s ciljem vraćanje stoljetne pitke funkcije najstarijoj zagrebačkoj česmi, koja se kroz povijest mijenjala, a s izuzetkom aktualnog rješenja uvijek služila za pijenje vode. Uz pitanje tehničkih i arhitektonskih mogućnosti samoga Manduševca te šireg oblikovanja Trga bana Jelačića, govoriti će se i općenito o elementima za konzumaciju besplatne pitke vode u Zagrebu kao komunalnom, javnozdravstvenom i civilizacijskom standard te važnom doprinosu u borbi protiv klimatskih promjena. 

Na tribini će sudjelovati Branko Silađin, arhitekt i jedan od autora sadašnjeg izgleda Trga bana Jelačića i samog Manduševca, Stjepan Felber, glavni urednik portala EkoVjesnik, Janko Večerina, liječnik, predsjednik Sindikata biciklista, Snješka Knežević, povjesničarka umjetnosti i stručnjakinja za povijest Zagreba, i David Kabalin, arhitekt i stručnjak za povijesne ambijente gradova.

Tribinu vodi Saša Šimpraga, voditelj inicijative za dostupnost besplatne pitke vode na Manduševcu, voditelj platforme 1POSTOZAGRAD i autor programa Žedni grad.

*** U slučaju lošeg vremena selimo u klub i zbog epidemioloških mjera primamo ograničen broj publike! ***


Fotografija: Saša Šimpraga

 

POVRATAK NA VRH STRANICE