Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.

Konkretno o knjizi

Large svilar booksa foto: Matt Brown
Ponedjeljak
09.03.2015.
Što čini pisca u Hrvatskoj? Što čini urednika u Hrvatskoj? Kakav je odnos izdavača i pisca? Koliko su pisci plaćeni u Hrvatskoj? Jesu li uopće plaćeni? Moraju li sami pisci plaćati objavljivanje svojih knjiga? Koji je status književnosti u Hrvatskoj? Uloga književnih festivala? Čemu služe nagrade i postoji li ikakva korist od njih? Što je s marketingom kada je riječ o knjizi?... 
Booksa pokreće rubriku u okviru koje donosimo niz tekstova u kojima ćemo se baviti problemima vezanima uz knjigu i kulturnu politiku. Na neka od navedenih pitanja ćemo zasigurno dati odgovor, na neka još 'zasigurnije' nećemo, no smatramo da je u trenutačnoj kulturnoj atmosferi nužno postaviti ih, pa barem da smetaju i iritiraju samim svojim postojanjem.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu