Čitateljski klubovi - prošla događanja
Dječji čitateljski klub
16.06.2024. u 11:00 @ Booksa

Dječji čitateljski klub: Knjiga ukradenih snova

Radi se o punokrvnom romanu prepunom dinamičnih događaja i likova, filmične atmosfere, mješavini trilera i fantazije koju su pohvalile mlađe i starije generacije čitatelja i čitateljica. 

Tematski čitateljski klub
29.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Tematski čitateljski klub: 'Preobražaji inteligencije: Što da radimo s njihovim plavim mozgom?' Catherine Malabou

O čemu govorimo kad spominjemo inteligenciju? Ako tvrdimo da rapidnim razvojem novih tehnologija mašine postaju umjetno inteligentne, na osnovu koje definicije prirodne inteligencije povlačimo ovu paralelu/analogiju?

Booksa Book Club +
28.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club +: 'Moja dota' Nore Verde

U središtu romana je djevojčica koju pratimo od početka osamdesetih kada u žutim bermudama, s frizurom na princa Valianta i Martijem Misterijom u torbi, putuje iz Splita u Velu Luku, gdje provodi ljeta kod voljene babe.

Filmsko-čitateljski klub
25.05.2024. u 11:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Vučja družina' i 'Krvava odaja: i druge priče'

U svibnju razgovaramo o filmu fantastike i strave "Vučja družina" ((The Company of Wolves, Neil Jordan, 1984) i zbirci priča engleske spisateljice Angele Carter "Krvava odaja: i druge priče" (1979) iz koje potječe i predložak filma. 

Booksa Book Club
23.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club: 'Sporedan detalj' Adanije Shibli

Na terminu u svibnju bavimo se knjigom "Sporedan detalj" palestinske autorice Adanie Shibli kojoj je za ovu knjigu prošle godine otkazana dodjela nagrade na Frankfurtskom sajmu knjiga.

Čitateljski klub poezije
21.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Čitateljski klub poezije: 'Reci vatra' Selme Asotić

Ovom knjigom Selma Asotić proširuje katalog tema unutar bh. poezije, razbijajući tabue i uvodeći šmek undergrounda u svoje pisanje.

Feministička čitaonica
16.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Feministička čitaonica: 'Uhvati zeca'

Osmi sastanak Feminističke čitaonice posljednji je susret u sezoni posvećen domaćim naslovima, a među preporukama članova kluba za svibanj odabrali smo roman „Uhvati zeca“ Lane Bastašić (Buybook, 2019).

Booksa Book Club +
30.04.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club +: 'Listanje kupusa' Igora Beleša

Roman koji Booksa Book Club plus čita u travnju dobio je nagradu „Fran Galović" i priznanje „Krunoslav Sukić“ za knjigu godine.

Filmsko-čitateljski klub
27.04.2024. u 11:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'All of Us Strangers' i 'Strangers'

U travnju razgovaramo o novom djelu engleskog redatelja Andrewa Haigha "Stranci" (All of Us Strangers, 2023) i romanu japanskog pisca Taichija Yamade "Strangers" (1987).

Čitateljski klubovi

Imamo ih mnogo: za prozu, za poeziju, za film, za teoriju i publicistiku... Na svim čitateljskim klubovima čita se jedna knjiga mjesečno (i gleda jedan film) i sastaje se jednom mjesečno. Članstvo u klubovima je besplatno, ali ako vam se svidi i odlučite redovito dolaziti, molimo vas da se učlanite u klub Booksa. Često nas pitate koji je prosjek godina društva koje se okuplja na sastancima book clubova. Nismo nikad računali, ali rekli bismo da nas ima od studentske populacije do umirovljenika. Šaroliko smo društvo po godinama, karakterima, obrazovanju, stilu odijevanja, nacionalnosti i razno raznim ukusima, uključujući i one literarne. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu