Page arrow
26.01.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Dejana Pacina i Leonarda Bosilj

Large untitled design   2022 01 20t103715.330
Četvrtak
20.01.2022.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini Učitavanje učitavaju se Dejana Pacina i Leonarda Bosilj.

S njima će o književnosti, poeziji, kratkim pričama, novogodišnjim odlukama i svemu ostalom što im padne na pamet razgovarati moderatorski dvojac Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Dejana Pacina rođena je 1999. u Požegi. Trenutno je na diplomskome studiju kroatistike. Sklonost i ljubav prema pisanju u njoj je rasla oduvijek, a počela se realizirati ranim djetinjim tekstovima uvrštenima u pokoji zbornik. Na početku studija počinje pisati poeziju zahvaljujući novim vidicima i saznanjima. Pisanje smatra hranom duše, izricanjem neizrecivoga i vječnim plesom između ovozemaljskoga i nespoznatljivoga. Pjesme su joj dosad objavljivane na portalima Književnost.hr, Astronaut.ba, Strane.ba te u NEMA magazinu. S kolegama je napisala rad koji se bavi analizom humora u memovima o koronavirusu i koji je osvojio Rektorovu nagradu. U slobodno se vrijeme bavi i lektoriranjem. Iako je na samome početku razvijanja i stvaranja vlastita stila, pokušava postići originalnost i pronaći vlastiti glas.

Leonarda Bosilj rođena je 2000. u Varaždinu i studentica je četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Većinom piše kratke priče, no u zadnje vrijeme eksperimentira i s poezijom. Priče su joj dosad objavljene na portalu Kritična masa i u sklopu natječaja Prozak.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Maksimalan broj osoba koji smije istovremeno boraviti u prostoru kluba je 15. Ulazak je moguć uz posjedovanje COVID potvrde. 

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage untitled design  3 26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
Homepage 279551677 523169955923395 511909098568880592 n 05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Poezija
Homepage erik mclean pgtsogzn9wm unsplash 22.04.2022.

Antonio Karlović - izbor pjesama

Antonio Karlović gostovat će na tribini 'Učitavanje' i tim povodom donosimo izbor njegovih pjesama.

Poezija
Homepage lucas sankey orfhtn5bbtm unsplash 21.04.2022.

Tomislav Augustinčić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor jedne objavljene i dvije rukopisne pjesme Tomislava Augustinčića.

Poezija
Homepage peter yost ah9tydidlka unsplash 16.03.2022.

Roko Relić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Roka Relića: 'Gdje je nestao Che Guevara?', 'Plavo-smeđe', 'Neka je budala zapalila svijet' i 'Murphyjeva zakonska pitanja'.

Poezija
Homepage victoria strukovskaya mihsjirlvpg unsplash 14.03.2022.

Ines Kosturin - izabrane pjesme

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Ines Kosturin iz zbirke 'Herbarij': 'Dječje slabosti', 'Prepoznajem u sebi sve više', 'Vještina završetaka' i 'Običaji'.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu