26.01.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Dejana Pacina i Leonarda Bosilj

Četvrtak
20.01.2022.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini Učitavanje učitavaju se Dejana Pacina i Leonarda Bosilj.

S njima će o književnosti, poeziji, kratkim pričama, novogodišnjim odlukama i svemu ostalom što im padne na pamet razgovarati moderatorski dvojac Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Dejana Pacina rođena je 1999. u Požegi. Trenutno je na diplomskome studiju kroatistike. Sklonost i ljubav prema pisanju u njoj je rasla oduvijek, a počela se realizirati ranim djetinjim tekstovima uvrštenima u pokoji zbornik. Na početku studija počinje pisati poeziju zahvaljujući novim vidicima i saznanjima. Pisanje smatra hranom duše, izricanjem neizrecivoga i vječnim plesom između ovozemaljskoga i nespoznatljivoga. Pjesme su joj dosad objavljivane na portalima Književnost.hr, Astronaut.ba, Strane.ba te u NEMA magazinu. S kolegama je napisala rad koji se bavi analizom humora u memovima o koronavirusu i koji je osvojio Rektorovu nagradu. U slobodno se vrijeme bavi i lektoriranjem. Iako je na samome početku razvijanja i stvaranja vlastita stila, pokušava postići originalnost i pronaći vlastiti glas.

Leonarda Bosilj rođena je 2000. u Varaždinu i studentica je četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Većinom piše kratke priče, no u zadnje vrijeme eksperimentira i s poezijom. Priče su joj dosad objavljene na portalu Kritična masa i u sklopu natječaja Prozak.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Maksimalan broj osoba koji smije istovremeno boraviti u prostoru kluba je 15. Ulazak je moguć uz posjedovanje COVID potvrde. 

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
28.07.2023.

Učitavanje: Ivana Miloš i Hana Matejašić

U posljednjem izdanju tribine 'Učitavanje' moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić ugostili su dvije mlade pjesnikinje: Ivanu Miloš i Hanu Matejašić

Poezija
15.05.2023.

A htela sam (izbor)

Ususret gostovanju u Booksinom književnom programu, donosimo izbor iz poetsko-proznog eksperimenta 'A htela sam' Maje Solar.

Poezija
18.04.2023.

Nikola Serdar - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Nikole Serdara, mladog pjesnika pohvaljenog na natječaju Goran za mlade pjesnike. 

Poezija
17.04.2023.

Vid Bešlić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Vida Bešlića, dobitnika nagrade Goran za mlade pjesnike.

Video
26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu