Učitavanje: Elvira Belošević i Snježana Tramburovski

Utorak, 28.01.2020 u 20:00
Large_82162339_2559762044298478_7146657595783118848_o

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima.

Na prvom ovogodišnjem Učitavanju predstavit će se autorice koje generacijski ne pripadaju većini predstavljenih autora/ica na ovoj tribini - Elviru Belošević i Snježanu Tramburovski. O tome koliko dugo pišu, zašto rijetko objavljuju i kakvu književnu budućnost očekuju, čavrljat će s Martinom Majcenovićem i Vigorom Vukotićem.

Elvira Belošević (1976., Zabok) živi u Brestovcu Orehovičkom, radi u Samoboru kao prisjednica u uredu javnog bilježnika. Od 1986. godine pjesme i literarni radovi objavljivani su joj u dječjim časopisima i nagrađivani, a knjiga Pronaći ljubav izdana joj je 2003. godine. Kasniji pjesnički radovi objavljivani su i nagrađivani na Recitalu kajkavske poezije u Krapini, književno-recitalnoj manifestaciji Susret riječi u Bedekovčini, na recitalu ljubavne poezije Željka Boc u Mariji Bistrici i recitalu duhovno- refleksivne poezije Josip Ozimec. Sudjeluje na književno-recitalnim večerima, članica udruge GFUK. Bavi se dobrotvornim radom i promoviranjem mladih pisaca i pjesnika, glazbom i plesom, stranim jezicima i putovanjima što inspirira njezino stvaralaštvo.

Snježana Tramburovski rođena je 1976. godine u Varaždinu gdje i danas živi i radi. 2000. završila je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od tada radi kao profesorica hrvatskog jezika i kao predavačica fakultativnog predmeta filmska umjetnost po školama Varaždinske županije. Petnaest godina radila je kao turistička pratiteljica i vodič zbog zaljubljenosti u Prag, Francusku i Italiju. Piše poeziju od gimnazijskih dana, no u zadnjih godinu dana piše ju gotovo svakodnevno. U slobodno vrijeme putuje, čita, prati filmove i kazalište i odlazi na koncerte Nicka Cavea. Zasad je objavila poeziju u časopisu Kvaka.

POVRATAK NA VRH STRANICE