Učitavanje: Lara Petrović i Ksenija Radajeva

Utorak, 15.09.2020 u 20:00
Large_ucitavanje-1-event

Nakon karantenske i ljetne stanke Učitavanje je spremno za novu, nadajmo se uspješnu i neprekinutu, sezonu. U parku ispred Bookse svoju poeziju i prozu predstavit će Lara Petrović i Ksenija Radajeva.

O svom stvaralaštvu, čitanju i književnim ambicijama prozborit će s moderatorskim dvojcem Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.

Lara Petrović rođena je 1999. u Vinkovcima na dan Šale s kojom se poistovjetila i uzela fakat kao ponavljajuću životnu temu. Studentica je psihologije Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu, a zapise ostavlja ozbiljnije od srednje škole kada je imala nekoliko izvirivanja na smotri LiDraNo-a. U tom periodu čitala je na Jutrima poezije u Vinkovcima, dok se danas sebično skriva s vlastitim mislima. Bavi se glumom i utapa vrijeme u pregršt interesa širokog spektra i malog dosega. Navodno je alergična na sunce.

Ksenija Radajeva rođena je 1998. godine u Zadru, a od 2017. studentica je jednopredmetne komparativne književnosti. Piše fragmentarne i eksperimentalne radove primarno se zanimajući za postmodernu i poststrukturalizam.

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine.

POVRATAK NA VRH STRANICE