Učitavanje: Lucija Švaljek i Mateja Tutiš

Petak, 22.03.2019 u 19:00
Large_clipboard

Tribina Učitavanje u organizaciji članova književne grupe 90+ već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima.

Na ožujačkom Učitavanju predstavit će se dvije dvije autorice: Lucija Švaljek i Mateja Tutiš. Prva je prozaistica, druga je pjesnikinja, a zajedničko im je što pišu sjajno. O svojim tekstovima, pisanju i inspiracijama razgovarat će sa sad već uigranim moderatorskim dvojcem - Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.

Lucija Švaljek rođena je 1995. godine u Zaboku. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost u Zadru. Objavila je kratku priču na portalu Kritična masa i recenziju romana Pjevač u noći Olje Savičević-Ivančević u časopisu Zadarska smotra. Volonterski je lektorirala knjigu bajki Na kraju svijeta šibenske spisateljice Ane Udovičić.

Mateja Tutiš rođena je 1993. u Puli, odrasla je u Tovarniku i Vinkovcima, studira i radi u Zagrebu. S pisanjem se muči od trećeg razreda osnovne škole. Sudjelovala je na literarnim radionicama u osnovnoj i srednjoj školi te na Goranovom proljeću 2012. Poeziju je objavila u književnom časopisu Tema.

POVRATAK NA VRH STRANICE