Učitavanje: Marija Skočibušić i Mislav Graonić

Petak, 25.10.2019 u 20:00
Large_ucitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Od 2019. godine redovito se održava u Booksi.

Učitavanje prelazi u novi milenij i prvi put predstavlja goste čija godina rođenja počinje s "2" - Mariju Skočibušić i Mislava Graonića. Moderatorsku palicu i ovaj put dijele Vigor Vukotić i Martin Majcenović.

Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu gdje trenutno i pohađa gimnaziju. Sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njezina poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također je objavljena u časopisu Poezija, na internetskom portalu Strane te blogu Pjesnikinja petkom. Čitala je svoju poeziju na osmom izdanju festivala Stih u regiji.

Mislav Graonić rođen je 2001. u Zagrebu. Završio je Klasičnu gimnaziju, a nedavno i upisao polonistiku i kroatistiku na Filozofskom fakultetu. Pisanje pjesama mu je hobi kojim se ponekad bavi, počevši krajem drugog razreda gimnazije. Otad je i učestalo sudjelovao na skromnim pjesničkim večerima u školi, a još ništa nije objavio ni u časopisima ni na internetu.

POVRATAK NA VRH STRANICE