Učitavanje: Maša Virag i Jakov Skok

Srijeda, 30.01.2019 u 19:00
Large_clipboard

Književna tribina Učitavanje, u organizaciji članova književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Moderatori tribine Vigor Vukotić i Martin Majcenović na ovom će izdanju tribine ugostiti Mašu Virag i Jakova Skoka, dvoje mladih pjesnika s objavljenim zbirkama.

Maša Virag rođena je 1994. u Koprivnici. Studira komparativnu književnost i švedski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2012. objavljen joj je prvijenac, zbirka poezije Ringišpil života. Nakon dulje pauze ponovno se intenzivnije baca u spisateljske vode te 2018. dobiva nagradu Ivan Vitez Trnski za najbolji neobjavljeni rukopis (za)cjelivanja. Redovito objavljuje pjesme po časopisima i portalima.

Jakov Skok rođen je 1997. u Čakovcu. Osnovnu je školu završio u Šenkovcu, a gimnaziju u Čakovcu. Pjesme su mu objavljene u Zarezu, Hrvatskom kajkavskom kolendaru i Kolu, a dosad je izdao i dvije samostalne pjesničke zbirke. Prvijenac Oskrvnuti zvuk tiskan mu je 2014. kao pobjednička zbirka na natječaju Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić iz Hrvatske Kostajnice. Drugu knjigu, Desetorica skeptika, objavio je 2018. Student je germanistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

POVRATAK NA VRH STRANICE