Uhvatiti sliku i demokratizirati medij - o arhiviranju video umjetnosti u Hrvatskoj i regiji

Petak, 02.12.2016 u 19:00
Large_igor_grubic_east_side_630

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture u klubu Booksa organizira tribinu o video umjetnosti. Tema video umjetnosti, kao specifičnog vida suvremene umjetnosti, otvara pitanje mogućnosti i uvjeta njenog arhiviranja te dostupnosti široj publici. Na tribini će biti riječi o zbirkama video umjetnosti u specijaliziranim institucijama, modelima suradnje umjetnika i institucija, načinima na koje umjetnici čuvaju vlastite radove ili koriste postojeće zbirke video umjetnosti u svom radu.

Na tribini će govoriti Luka Polutnik, koordinator produkcije arhiva video umjetnosti DIVA Station iz Ljubljane, Diana Nenadić, voditeljica izdavačke djelatnosti Hrvatskog filmskog saveza, Gani Mehmetaj, direktor Kosovafilma iz Prištine, Isidora Ilić iz umjetničkog dua Doplgenger iz Beograda te Igor Grubić, multimedijalni umjetnik.
Tribina je završno javno događanje u sklopu projekta "Arhiv kao praksa", koji istražuje odnose nezavisne kulture i suvremene umjetničke produkcije u regiji koristeći različite arhivske metode. Tribini u Zagrebu prethode javna događanja u Prištini 28. studenog i Beogradu 30. studenog.
Partneri na projektu su SEECult iz Beograda, Zavod za suvremenu umjetnost (SCCA) iz Ljubljane, Qendra Multimedia iz Prištine te Kulturtreger i Kurziv iz Zagreba, a projekt se provodi kroz Kooperativu - regionalnu platformu za kulturu.

Foto: Igor Grubić, East Side Story, 2009., dvokanalna video instalacija.

POVRATAK NA VRH STRANICE