Ususret filmskom festivalu UNSEEN: razgovor i projekcije

Utorak, 06.10.2020 u 20:00
Large_vizual_cdu

Kao najavu i uvod u ovogodišnji, četvrti po redu filmski festival UNSEEN koji će se u studenom održati u Cavtatu, Centar za dramsku umjetnost organizira javni razgovor na temu revitalizacije i korištenja javnih prostora i infrastrukture u svrhu poticanja i realizacije kulturnih programa i aktivnosti.

Osim prezentacije filmova mlađih autora i debitanata te izabranih naslova sa važnijih lokalnih i svjetskih festivala dokumentarnog filma, vraćanje u pogon cavtatskog Ljetnog kina jedan je od dugoročnih ciljeva djelovanja festivala, a koji se ove godine bliži ispunjenju. Stoga će se ova prilika iskoristiti da se progovori o važnosti takvih nastojanja.

Osim pokretača festivala Karle Crnčević i Maria Kikaša (CDU), u razgovoru će sudjelovati još dvije radnice u kulturi koje su na slične načine nastojale potaknuti kulturnu aktivnost u sredinama u kojima djeluju. Marta Baradić iz Pule pokretačica je i voditeljica programa Kino Katarina, Jelena Androić iz Rijeke izvršna je direktorica Liburnia film festivala. 

Nakon razgovora bit će prikazan kratki dokumentarni film Kino autorice Katerine Duda te jedan od filmova koji su ušli u izbor ovogodišnjeg festivala UNSEEN, prema izboru Bookse.

*** U slučaju lošeg vremena selimo u klub i zbog epidemioloških mjera primamo ograničen broj publike! ***


Dizajn vizuala: Mate Žaja

POVRATAK NA VRH STRANICE