Page arrow

Adaptacija 'Klaonice 5'

Large kaufman
Utorak
09.07.2013.

Teško je zamisliti kako može izgledati filmska verzija čudnovatog, maštovitog i 'nesnimljivog' romana kao što je Klaonica 5 Kurta Vonneguta, ali ako itko može dobro napraviti tu adaptaciju, to je onda Charlie Kaufman, scenarist filmova Biti John Malkovich, Vječno sunce nepobjedivog uma i Adaptacija (koja, na kraju krajeva, i govori o teškoćama tokom snimanja filmske adaptacije književnog djela).

Vonnegutov roman odvija se tokom savezničkog bombardiranja Dresdena u Drugom svjetskom ratu, ali obiluje fantastičnim elementima, vremenskim i prostornim skokovima, digresijama, pripovjedačevim komentarima... 
Zasad je službeno potvrđen samo redatelj filma Guillermo del Toro. On je naveo da se već dogovorio s Kaufmanom kako bi mogao izgledati film, ali je dodao da je Kaufman "veoma skup pisac". Ukoliko Kaufman dobije ponudu koja će ga 'izbiti iz cipela', očekuje nas jedan veoma zanimljiv film.
izvor: The Guardian
foto: Eric (prizor iz filma Vječno sunce nepobjedivog uma)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu