Page arrow

Čitajte o povijesti

Large gentileschi  artemisia   clio   1632
Utorak
12.05.2020.


Historia est magistra vitae, sjetimo se ponekad, pa odmah zaboravimo. Za slučaj da nam je povijesni značaj sadašnjeg trenutka već lagano dosadio, postoji bezbroj svari o kojima možemo i trebamo učiti. Stoga pravac klikom na stranice festivala Kliofest koji započinje danas u podne i traje do 15. svibnja.

Zbog dobro znanih okolnosti glavnina programa Kliofesta odgođena je za jesen, no organizatori pripremaju i aktivnosti preko internetskih medija. Bit će tu razgovora među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju, kratkih osvrta na nove knjige, predavanja, predstavljanja projekata, intervjua, preporuka za čitanje stručne literature, kratkih dokumentarnih filmova... Uz hrvatske, sudjelovat će i desetak stranih povjesničara.

Nakladnici povijesnih knjiga predstavit će nova izdanja, među njima i neka koja još nisu promovirana pred publikom, a moći ćemo iskoristiti sajamske popuste za nabavu zanimljivih naslova.

Sve će biti na YouTube kanalu Kliofesta, a  obavijesti o svim aktivnostima pronađite na Facebooku te na stranicama kliofest.org i historiografija.hr.


Izvor: Kliofest, foto: Klio, Artemisia Gentileschi, 1632.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu