Page arrow

Dobre vijesti iz Stockholma za Autorsku kuću!

Large 74
Petak
06.04.2007.

Umjetničkoj organizaciji Autorska kuća koja okuplja već priznate i nagrađivane likovne umjetnike, književnike, prevoditelje i dramske pisce i trenutno ju čine Sanja Lovrenčić, Milica Lukšić, Ana Ðokić-Pongrašić, Sven Nemet, Zoran Pongrašić, Tomislav Zlatić i Darko Vučenik neki je dan stiglo preporučeno pismo Zaklade Astrid Lindgren (Pipine mame) u kojem piše:

"Žiri nagrade vas potvrđuje kao tijelo s pravom nominiranja djela za nagradu Astrid Lindgren 2008. Poziv da pošaljete nominacije dobit ćete u siječnju 2007, zajedno s pravilima i obrascima za nominiranje. Tijela s pravom nominiranja, koja imenuje žiri nagrade, imaju opsežno i duboko znanje o literaturi za djecu i mlade te ih se jednom godišnje poziva da sudjeluju u procesu nominiranja. Budući da se ni grupe ni pojedinci ne mogu sami nominirati za nagradu, zadaća tijela koja to čine je vrlo važna. Nominacije igraju značajnu ulogu u stvaranju banke podataka o međunarodnoj književnosti za djecu i mlade. Žiri ima zadaću na temelju tih podataka pronaći autora koji, u duhu Astrid Lindgren, najbolje promiče čitanje djece i mladih."

Čestitamo Autorskoj kući i svima koje će nominirati za ovu lijepu nagradu!

Osim Autorske kuće pravo nominiranja u Hrvatskoj imaju Hrvatski centar za dječju knjigu, Hrvatsko knjižničarsko društvo i riječka Gradska knjižnica.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu