Page arrow

Dodijeljena Nagrada Vladimir Nazor

Large 182
Nedjelja
27.05.2007.

Odbor Nagrade Vladimir Nazor na čelu s akademikom Milanom Mogušem donio je jednoglasne odluke o dobitnicima Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2006. na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Nagradu Nazor za životno djelo za književnost dobio je povjesničar književnosti i esejist Miroslav Šicel, dok je godišnja nagrada pripala pjesniku Mati Ganzi za zbirku Hvatanje sjene.

Na području glazbene umjetnosti Nazora za životno djelo dobila je primadona Branka Stilinović, a godišnju violinist Goran Končar za izvedbu Koncerta za violinu i orkestar Borisa Papandopula .

S područja likovne i primijenjene umjetnosti Nazora za životno djelo dobio je slikar Josip Vaništa, a godišnja je dodijeljena slikaru Zlatanu Vrkljanu za samostalnu izložbu 'Slike'

Redatelj Krsto Papić dobitnik je Nazora za životno djelo, a godišnju nagradu dobio je Simon Bogojević Narath za animirani eksperimentalni film Levijatan.

S područja kazališne umjetnosti nagradu Nazor za životno djelo dobio je dramski umjetnik Vanča Kljaković, a godišnju dramski umjetnik Galiano Pahor za ulogu Schurzingera u predstavi Kazimir i Karolina O. von Horvatha.

Nagradu Nazor za životno djelo s područja arhitekture i urbanizma dobio je arhitekt Ante Rožić, a godišnju arhitekt Goran Rako za projekt Arheološkog muzeja Narona u Vidu.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 19. lipnja 2007. na tradicionalnoj svečanosti u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva. (Hina)

Možda će vas zanimati
Piščev dnevnik
Homepage albahari 02.02.2015.

Žuti taksi

Krivi nam je David dobio NIN-ovu nagradu zbog čega Albahari doživljava razne neugodnosti u svakodnevici.

Piše: David Albahari

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage stockholm 20.09.2013.

Dr. Ostojić: isprika zbog odsustva

Doktor Ostojić hitno je otputovao u Stockholm kako bi kao član zdravstvene komisiji spriječio dodjelu Nobela opasnim knjigama.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu