Page arrow

Dva nova besplatna elektronička naslova

Large 196
Četvrtak
31.05.2007.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je dva nova naslova, roman Ono što sam prešutjela Aleksandre Kardum i zbirku poezije Voda Stjepana Balenta.

Aleksandra Kardum rođena je 1969. godine u Varešu. Živi u Splitu gdje je završila studij glazbene kulture i usavršavala se u području glazbene terapije i pedagogije, čime se danas bavi. Objavila je roman Ono što sam prešutjela koji je preveden na slovenski jezik. Povremeno piše kratke priče, koje su objavljivane u zbornicima Ekran priče 03 i 04.

Stjepan Balent rođen je 1969. godine u Čakovcu. Studirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu, novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te elektrotehniku na Sveučilištu u Mariboru. Autor je natječaja za kratku priču Ekran priče, rezultat kojeg su tri istoimene knjige u izdanju Naklade MD, dok je Ekran priče_04 objavio Profil. Pjesme i priče, koje su prevođene na više jezika, objavljivao je u književnoj periodici, na radiju i na internetu. Godine 1995. dobio je drugu nagradu na natječaju Goran za mlade pjesnike. Objavio je i knjige Kako stvari stoje? (s Ivanom Jašić i Tihanom Jendričko) i Voda.

Roman Ono što sam prešutjela objavila 2005. godine nakladnička kuća Slovo, a Balentovu poeziju 1998. godine Naklada MD.

Trenutno je na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige dostupno 60 naslova.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu