Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Fincher opet adaptira bestseler?

Large fight club
Srijeda
30.01.2013.

Gone Girl autorice Gillian Flynn napeti je roman o ženi koja je nestala na svoju petu godišnjicu braka. Flynnino djelo se osam tjedana nalazilo na vrhu liste bestselera New York Timesa i prodano je u više od dva milijuna primjeraka. U borbi za prava na ekranizaciju, Fox je uspio pobijediti Universal. Sad Fox pregovara s Davidom Fincherom o mogućoj suradnji na filmskoj verziji tog romana.

Fincher je poznat po režiranju filmova nastalih po književnom predlošku (Klub boraca, Zodiac, Neobična priča o Benjaminu Buttonu, Društvena mreža), a njegov posljednji film, adaptacija Larssonovog romana Muškarci koji mrze žene, zaradio je više od 230 milijuna dolara.

Ipak, još nije sigurno hoće li se i kad Fincher prihvatiti ovog projekta. Naime, on se trenutno bavi novom filmskom verzijom romana 20.000 milja pod morem, a i obvezan je napraviti adaptaciju sljedećeg dijela Larssonove trilogije Millenium. Ipak, postoji i značajna mogućnost da će odgoditi druge projekte i odmah se prihvatiti adaptacije Flynninog romana.

izvor: Variety
foto: filmhirek

Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage zkm 04.02.2018.

Volimo ući u istu rijeku

U kratkom periodu pojavio se neuobičajeno velik broj adaptacija suvremenih hrvatskih književnih djela. Čemu?

Piše: Luka Ostojić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu