Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Gradi se ''Puškinland''

Large jora vision pushkin birds eye Koncept parka
Srijeda
15.01.2020.

Zamislite tematski zabavni park, a da u njemu ne sretnete Mickeya, Pepeljugu ili kojeg pirata s Kariba. Daleko od toga da smo protiv tih likova, ali pozdravljamo i to da u zabavnim parkovima trajno susrećemo i ozbiljne književne likove. U Sankt Peterburgu to bi se uskoro trebalo ostvariti – inspiracija će biti lik i djelo Aleksandra Sergejeviča Puškina.

Tematski park posvećen pričama i pjesmama jednog od najznačajnijih ruskih književnika trebao bi se otvoriti 2023. godine, a za koncept glavnog plana i dizajna zadužena je nizozemska tvrtka Jora Vision koja se bavi osmišljavanjem i izgradnjom prostora za zabavu. Puškinove bajke park će pokušati oživjeti na moderan način te posjetiteljima omogućiti uvjerljivo uranjanje u njih.    

Zatvoreni dio parka bit će veličine 17 tisuća kvadratnih metara, a imat će tri glavne zone, od kojih će svaka nuditi atrakcije i doživljaje temeljene na bajkovitim mjestima iz Puškinovih priča. Vanjski dio parka prostirat će se na dva hektra te uključivati još tri tematske cjeline – ruski sajam, labuđe jezero i čarobnu šumu. Neke od atrakcija bit će interaktivna šetnja kroz književnikov život te dvije virtualne vožnje.

‘’Sviđaju nam se jedinstvene i značajne priče i uzbuđeni smo što svojim vještinama možemo te lokalne bajke oživjeti za publiku kojoj koncept zabavnih parkova i interaktivnih atrakcija nije još u potpunosti blizak’’, rekao je Jan Maarten de Raad, čovjek na čelu Jora Visiona.

Park će nositi ime Lukomorye, prema bajkovitoj zemlji iz ruskih narodnih priča. 

2023. bit će, čini se, odlična za zaigrane knjigoljupce!

Izvor i foto: Jora Vision 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu