Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Hoće knjižare

Large book 809887 1280
Nedjelja
11.06.2017.
Uz osam potvrđenih, još šest do osam prodajnih prostora trebalo bi ostati u sustavu, rekao je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske o razvoju pregovora oko preuzimanja knjižara blokiranog Algoritma MK.
"Ovih dana sklopljena su još dva ugovora, oba u Splitu, a vjerujem da će do polovice srpnja sva planirana prodajna mjesta biti u funkciji. S obzirom na to da je prošlo nekih mjesec dana od vijesti o aktiviranim zadužnicama koje su dovele do blokade računa i zatvaranja knjižara, možemo biti zadovoljni brzinom rješavanja situacije", kaže Mišo Nejašmić, dodajući da su u priči oko preuzimanja knjižara Algoritma MK, osim novoosnovanog poduzeća Hoću knjigu d.o.o., još kuća Menart, koja ovih dana otvara poslovnicu u zagrebačkom Avenue Mallu, potom Znanje, Školska knjiga i V.B.Z.
Tvrtka Hoću knjigu, vlasnički povezana s tvrtkama Fokus d.o.o., odnosno RAM 3 d.o.o., što su aktivirale zadužnicu koja je bila glavni okidač blokade, već je preuzela Megastore u Bogovićevoj ulici u Zagrebu te prodajno mjesto u trgovačkom centru Tower u Rijeci.
U Zagrebu ih zanima i manja knjižara u Bogovićevoj ulici, kao i knjižare u trgovačkim centrima City Center One West i Arena Centar.
U ostalim gradovima preuzeli bi splitski Morpurgo, legendarnu knjižaru čija su vrata na Narodnom trgu, na Pjaci, otvorena davne 1860. Za najveću poslovnicu Algoritma, godinama smještenu u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, zbog visokog najma ne pokazuju interes. Htjeli su, s druge strane, preuzeti onu u Slavonskom Brodu, no prostor je prije njih preuzeo Vip. Prema Nejašmiću, iz poduzeća Hoću knjigu javili su da očekuju potvrdu za još dva nova prostora, mada ne zna na kojim lokacijama.
Nejašmić je podsjetio da je za Algoritam MK prošlo tridesetak dana od blokade i da do zakonskog roka za pokretanje stečajnog postupka imaju još toliko.

izvor: tportal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu