Page arrow

'Hot-line' u bečkoj Gradskoj knjižnici?

Large 141
Utorak
08.05.2007.

Bečke gradske vlasti su, kako bi obnovile Gradsku knjižnicu, u obranu kulture krenule nekulturnim pristupom. Punih mjesec dana knjižnica će imati otvoren hot-line na kojem će pozivatelji po cijeni od 39 eurocenta po minuti moći čuti hmm, hmm... ugodan ženski glas koji će im pročitati jednu od erotskih pričica, od kojih neke datiraju još iz viktorijanskog razdoblja.

Shvativši da sredstava za planirano uređenje i proširenje prostorija knjižnice nemaju, vodstvo knjižnice i gradske vlasti dosjetili su se modernog načina kako doći do love. Naravno seksom, jer u našem krasnom društvu sex sells. Ipak su 'dušu-dalo-za-drkadžije' marketinšku akciju pokušali održati na kakvoj takvoj kulturnoj razini, pa im na vrućoj liniji ne rade studentice bečkog ekvivalenta SC-u, već su angažirali poznatu austrijsku kazališnu i filmsku glumicu Anne Bennent, koja čita dijelove iz oko 1200 erotskih priča iz 18., 19. i 20. stoljeća, iz fundusa knjižnice.

Hotline će biti operativan do posljednjeg dana svibnja, a sav novac koji će knjižnica priskrbiti na bečkom libidu, pardon, ovim netradicionalnim pristupom, potrošit će se u obnovu jedne kulturne institucije za koju grad novaca nema. Poznato? Pa ovo je kapitalizam, ljudi, snađite se. Sigurno u široj obitelji postoji barem jedna osoba koju biste mogli hmm, hmm... podvoditi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu