Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Instant promocija dostupna svima

Large 60
Srijeda
21.03.2007.

Stekli smo dojam (a možda se i varamo jer nikada nismo bili u Americi, tako da ona, što se nas tiče, možda i ne postoji) da Amerikanci sve vole raditi iz udobna naslonjača naoružani grickalicama. Tome u prilog govori i pad posjećenosti promocija knjiga što je ljude iz Powell's Book knjižare u oregonskom Portlandu primoralo da se dosjete jednoj lukavosti. Oni će, naime, snimiti seriju kratkih reklamnih filmića koji će promovirati razne autore i koji će se prikazivati u knjižarama širom Amerike, a bit će postavljeni i na YouTubeu. Tako će se odsad educiranje o književnosti i njenim autorima moći odraditi u rekordnom roku – kod kuće uz pomoć daljinskog upravljača.

Valjda zato što je odbio klasičnu promo-turneju svoje najnovije knjige On Chesil Beach, prvi na popisu Powell's Booka našao se britanski pisac Ian McEwan. Film o njemu trajat će 23 minute, sadržavat će intervju s autorom te komentare kritičara i fanova, a premijerno će se prikazati 1. lipnja na Manhattanu za vrijeme književnog sajma Book Expo America.

Idejni tvorci ovog projekta ne očekuju neku zaradu, već se nadaju većoj posjećenosti njihove internetske stranice powells.com na kojoj će ovi uradci također biti postavljeni.

Kažu još i da će filmovi biti zanimljivi te da im nije na kraj pameti snimanje suhoparnog teoretiziranja o knjigama.

Teorija koja kaže da se znanje mora mukotrpno stjecati i da vam ga nitko ne može ulijevati lijevkom u glavu, čini se, pada u vodu. A još bi bolja ideja bila da se o piscima umjesto promo-filmova snimaju porno-filmovi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu