Page arrow

Izlazi nova knjiga J.R.R. Tolkiena

Large 76
Nedjelja
08.04.2007.

Knjiga koju najavljujemo zove se The Children of Hurin i Tolkien stariji započeo ju je pisati davne 1918. godine. U knjižarama će se pojaviti vrlo skoro (17.4.2007.) i to zahvaljujući trudu J.R.R-ovog sina Christophera Tolkiena koji ju je završavao punih 30 godina.

U pisanju knjige mladi se Tolkien služio nacrtima i bilješkama svoga oca, a određeni dijelovi knjige već su objavljivani u prošlosti. 

The Children of Hurin vodi nas u vrijeme mnogo prije vremena Gospodara prstenova kad još nisu postojali Hobbiti i kad su veliki neprijatelji bili Vala, Morgoth i Sauron. Ova herojska romansa priča je o Hurinu koji se usudio izazvati Morgothove sile zla i začudo, suprotstaviti se tragičnoj sudbini svoje obitelji.

Uz tekst, knjiga će biti nadopunjena skicama i slikama, točnije s 25 skica i 8 slika, ilustratora Alana Leeja koji je 2004. godine osvojio Oscara za umjetničku režiju filma Povratak kralja (The Return of the King) Petera Jacksona. Radi se, tko ne zna, o trećem nastavku trilogije Gospodar Prstenova.

Knjiga The Children of Hurin predstavlja prvu 'novu' Tolkienovu knjigu nakon izlaska The Silmarilliona 1977. godine, kolekcije Tolkienovih radova koju je također završio Christopher Tolkien.

Tolkienov književni serijal Gospodar Prstenova prodan je u više od 50 milijuna primjeraka širom svijeta.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu