Page arrow

Knjiga o Lebowskom i zenu

Large lebowski
Nedjelja
18.03.2012.

Film Joela i Ethana Coena Veliki Lebowski donio nam je niz likova i situacija koji su postali kultni i sveprisutni u popularnoj kulturi. To možemo zahvaliti genijalnom scenariju i režiji braće Coen, kao i glumačkim izvedbama Jeffa Bridgesa, Johna Goodmana, Stevea Buscemija, Johna Turturra itd.

Glavni lik tog filma je Jeff 'The Dude' Lebowski, sredovječni muškarac u bademantilu i plastičnim sandalama koji se u životu bavi pušenjem trave i kuglanjem, a problemima pristupa na krajnje ležeran, 'zen' način.

Jeff Bridges, glumac koji je tumačio Lebowskog, u pravom životu je budist. Inspiriran filozofijom zen budizma i likom kojeg je tumačio, odlučio je napisati knjigu The Dude and the Zen Master u kojoj će istražiti "smisao života, smijeh, filmove i načine kako raditi dobro u ovom kompliciranom svijetu". Knjiga će se sastojati od neformalnih dijaloga između Bridgesa i njegovog prijatelja Bernieja Glassmana, također budista. 

Knjiga će u izdanju Blue Rider Pressa izaći u studenom ove godine.

izvor: Flavorwire
foto: vidmon

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu