Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književnici pjevaju

Large 212
Subota
09.06.2007.

U petak u Booksi nisu nedostajali Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Mikrofon je slobodno stajao ispred crvenog tepiha Booksine pozornice na kojoj su se izredala neka od europskih imena poznatih 'kratkopričaša'. Kako i priliči zatvaranju ovoj popularnog Festivala poznatog po dobroj atmosferi i još boljim gostima koji tu atmosferu stvaraju, Festival je službeno zatvoren programom kojeg smo on-the-face-of-the-place nazvali 'Književnici pjevaju'.

Prva autorica koja se dohvatila mikrofona bila je velšanka Fflur Daffyd koja je u slobodno vrijeme i kantautorica s dva objavljena albuma. Profesionalna pjevačka karijera ove autorice nije obeshrabrila Hallgrimura Helgasona koji je kao drugi preuzeo mikrofon i otpjevao jednu pjesmu na islandskom. Lako je njemu, reći ćete, kad živi u zemlji koja je iznjedrila Björk.

Bernard Maclaverty je Irac i na Festival je došao u pratnji svoje žene s kojom je u braku, ako smo dobro čuli, punih 40 godina. Ako su preživjeli saznanje da nakon tih 40 godina zajedničkog života napokon 'are going to Split', nije im bilo teško otpjevati Dannyja Boya, iako, kako su priznali, ona ne zna pjevati, a on ne pamti riječi.

Carlos A. Aguilera prvo nam je pokazao koliko dobro pleše, da bi nam potom pokazao kako jednako dobro i pjeva. Oni koji govore španjolski razumjeli su i o čemu.

Nizozemac Ton Rozeman prije dolaska u Hrvatsku navodno je priznao kako se boji naše zemlje. Kad je nakon Aguilere pozvan za mikrofon priznao se da je taj strah kod njega još uvijek prisutan (iako su ga svi uvjeravali da više nije onaj čovjek od prije šest dana).

Franziska Gerstenberg pjevala nam je pjesmicu na njemačkom, dok je Rana Dasgupta odabrao jednu tradicionalnu indijsku pjesmu o izgubljenoj ljubavi, na francuskom.

David Albahari ispričao se laringitisom, što smo uvažili s obzirom da je u krilu već imao naš Leksikon za kojeg nikako nismo željeli da ostane neispunjen.

Draga Lamijo i dragi Žače Houdeče, možda ste osvojili prvi HTV-ov show 'Zvijezde pjevaju', ali znajte da ovdje negdje u blizini postoje ljudi koji vam sigurno mogu konkurirati. 

Do sljedećeg Festivala europske kratke priče ostajte nam zdravo i veselo i čitajte kratke priče, domaće i strane.
   

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu