Page arrow

Knjižnica otvorenih vrata -24 sata

Large 88
Četvrtak
12.04.2007.

Ako ste jedan od onih studenata kojemu ne odgovara jutarnje, odnosno dnevno učenje, a cimeri vam po noći lumpaju što ih izravno proglašava krivcima za vaš prvi pad druge godine fakulteta, od sad više nećete imati ispriku.

Naime, ministar Primorac u jednoj je televizijskoj emisiji pričao o tome kako američke sveučilišne knjižnice rade i noću, što je potaknulo prof.dr. Tihomila Maštrovića, glavnog ravnatelja NSK, da pokaže da mi nismo ništa lošiji od Amerikanaca.

U tu svrhu podijeljene su 102 iskaznice za korištenje Sveučilišne knjižnice tokom noći, a iz knjižnice javljaju kako se nadaju da će taj broj rasti te da će probni rok od mjesec dana postati stalna praksa. S obzirom da za realizaciju ovog zanimljivog projekta nisu bila potrebna nikakva dodatna sredstva, kako kažu iz NSK-a, nadamo se da barem financije neće biti prepreka za nastavak projekta kojim se želi pridonijeti boljim uvjetima znanstvenog rada i studiranja u složenim okolnostima koje nam je donio Bolonjski proces.

Od tehnikalija treba spomenuti da će Knjižnica od 21 sat do 8 sati ujutro biti otvorena na ulaznoj 'nultoj' razini i to za korisnike koji se tokom dana predbilježe za 'noćne iskaznice'. Od 21 do 24 sata korisnicima će na usluzi biti stručni djelatnik NSK, a nakon toga moći će se učiti, ali ne i posuđivati knjige. Uz knjige, spise, časopise i sve što Knjižnica i inače nudi, korisnicima će na raspolaganju biti i osam novih računala koja je NSK-u donirao CARNet.

U prvih mjesec dana za noćni se rad možete predbilježiti mailom na 24sata@nsk.hr ili do 21 sat na telefone 01-6164 002 i 01-6164040. Nakon 21 sat obavijesti o slobodnim mjestima daje zaštitar na telefonu 01-6164 075

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu