Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Mlade nade 2010-ih

Large thirlwell
Ponedjeljak
15.04.2013.

Književni časopis Granta objavio je popis 20 najboljih britanskih pisaca mlađih od 40 godina. Grantin popis poseban je po tome što izlazi jednom u deset godina i tako smo, nakon 2003., ove godine napokon dočekali novi popis. Na njemu se nalaze iskusniji autori (recimo, Zadie Smith i Adam Thirlwell koji su se nalazili i na popisu iz 2003.), ali i šest autora koji su tek 2012. godine objavili debitantski roman. Teško je izdvojiti pojedina imena budući da su svi, unatoč mladosti i neiskustvu, već osvojili cijeli niz književnih nagrada. Zanimljivo je što se na popisu nalaze i autori koji ne pišu samo književne tekstove, nego i scenarije za kompjuterske igrice, kao i za popularnu SF televizijsku seriju Doctor Who.

Na popisu se nalaze: Naomi Alderman, Tahmima Anam, Ned Beauman, Jenni Fagan, Adam Foulds, Xiaolu Guo, Sarah Hall, Steven Hall, Joanna Kavenna, Benjamin Markovits, Nadifa Mohamed, Helen Oyeyemi, Ross Raisin, Sunjeev Sahota, Taiye Selasi, Kamila Shamsie, Zadie Smith, David Szalay, Adam Thirlwell i Evie Wyld.

Biografske i bibliografske detalje o svakom od njih možete pronaći ovdje.

izvor: BBC
foto: Fen Oswin: Fenris Photography (na fotografiji: Adam Thirlwell)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu