Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Large thumbnail img 20181120 184015 Foto: Centar za ženske studije
Srijeda
21.11.2018.

U utorak 20. studenog 2018. u prostoru Centra za ženske studije, u sklopu 12. Dana Marije Jurić Zagorke, dodijeljena je Nagrada za studentski rad na temu ženske i rodne problematike.

Centar za ženske studije jedanaestu godinu zaredom proveo je Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike smatrajući obrazovanje vezano uz ženske i rodne teme važnim dijelom emancipatornih i kritičkih znanja unutar obrazovanja na svim razinama, a posebice u visokoškolskom obrazovanju. Osnovna je nakana Nagrade ohrabriti studente i studentice svih znanstvenih i umjetničkih područja na bavljenje navedenim temama te time posredno utjecati na povećanje broja kolegija i programa sa ženskostudijskim i rodno osviještenim sadržajima.

Između 18 pristiglih radova, prosudbena komisija Centra za ženske studije (u sastavu prof. dr. sc. Aleksandra Čizmešija, prof. dr. sc. Nadežda Čačinovič, dr. sc. Marija Geiger Zeman i dr. sc. Mirjana Adamović) dodijelila je nagrade sljedećim studenticama:

1. nagrada je dodijeljena Katrin Katarini Radovani, studentici slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, za rad  'Ono. Što. Vam. Nismo. Rekle: I. čin Crvena haljina'; mentorica izv. prof. dr. sc. Leonida Kovač (teorijski dio rada), izv. prof. art. Ksenija Turčić (likovni dio rada) i Josipa Bubaš (strukturiranje performansa);

2. nagrada je dodijeljena Marti Baradić, studentici komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za rad 'Costruiamo la nostra storia: odjeci drugovalnog feminizma u napuljskoj tetralogiji Elene Ferrante';  mentor red. prof. dr. sc. Dean Duda i komentorica doc. dr. sc. Maša Grdešić;

3. nagrada je dodijeljena Nataliji Ivi Stepanović, studentici komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za rad 'Četvrta priča o čitanju ili lezbijka kao otporna čitateljica'; mentorica doc. dr. sc. Maša Grdešić.

Čestitamo nagrađenim studenticama i njihovim mentorima i mentoricama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu