Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najavljen 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Large 72854118 1673696122760713 1471584747707695104 n
Nedjelja
13.10.2019.

,,Dajte mi libar
dajte da čitan
Dajte mi libar
Lolitu, Idijota
Dajte mi Harmsa, Eca i Rotha
Dajte mi libar
da siden pod kostanj
Dajte mi libar da sanjan.’’

Ako vam i zapinje istarski govor, zasigurno vam je jasno o čemu pjeva istarski kantautor Livio Morosin u pjesmi Dajte mi libar koju je napisao i skladao prije deset godina. Pjesma je himna sajma Sa(n)jam knjige u Istri koji je prošlog tjedna najavljen akcijom dijeljenja knjiga po istarskim mjestima i gradovima.

Čitalačka akcija Dajte mi libar započela je u srijedu, 9. listopada, na Narodnom trgu u Vodnjanu. Nostalgični Renault 4 prepun probranih naslova u izdanju hrvatskih nakladnika (Fraktura, Jesenski i Turk, MeandarMedia, Planetopija, Sandorf, V.B.Z.) zabrujio je i krenuo na put Istrom, od Huma i Savičente, preko Raše i Kringe, sve gore do Motovuna.

Više od tisuću knjiga Četvorka kroz listopad razvozi Istrom, a mještani ih mogu besplatno posuđivati, uz njih se okupljati, razgovarati, družiti. Svojevrsni čitalački punktovi postavljeni su u sjevernom i središnjem dijelu Istre, i to u Buzetu (caffe bar Tina i Melody), Humu (Humska konoba), Oprtlju (oštarija Loggia), Livadama (konoba Dorjana), Motovunu (oštarija Montona Gallery), Grožnjanu (caffe bar Vero), Gračišću (caffe bar Sorriso) i Vodnjanu (Al Fondaco). U moru knjiga moguće je pronaći i veliki Leksikon pulskog sna – novinski podlistak koji sadrži povijest pulskog Sajma ispisanu u kratkim, abecedno složenim pričama.

Promocijom čitanja i uživanja uz knjigu, akcija je uvod u Sa(n)jam knjige u Istri koji će se ove godine održati od 5. do 15. prosinca pod sloganom Gradovi u tijeku i tematskom odrednicom Grad. Ovogodišnje izdanje sajma 25. je po redu, a u iščekivanju njegove bogate i zanimljive ponude, ne propustite podignuti palac kada na istarskoj cesti naletite na knjigama krcatu Četvorku i kao Livio Morosin uzviknuti ,,Dajte mi libar!''

Izvor: link
Foto: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu