Page arrow

Natječaj za književne stipendije

Large 75
Nedjelja
08.04.2007.

Pozivaju se književnici do 35 godina starosti iz centralne i jugoistočne Europe da se do 1. lipnja prijave za sudjelovanje na Natječaju za književne stipendije.

CEI program stipendija za književne rezidencije oblikovan je s ciljem prekogranične suradnje i promocije mladih književnika u zemljama centralne Europe koje još nisu dio Europske Unije. Dobitnik stipendije osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura te tromjesečni boravak u jednoj od država Inicijative centralne Europe, po izboru kandidata.

Članice Inicijative centralne Europe su Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Tri izabrana kandidata gostovat će na 22. međunarodnom književnom festivalu u Vilenici, koji se održava od 5. do 9. rujna u Sloveniji. Na otvorenju Festivala predstavit će se pobjednik CEI programa.

Prijava mora sadržavati:

1. popunjenu prijavnicu (PDF/ RTF);
2. biografiju na engleskom jeziku (max. 1.800 znakova bez razmaka);
3. kopiju važeće osobne iskaznice ili putovnice, s vidljivim datumom i mjestom rođenja te državljanstvom;
4. bibliografiju na engleskom jeziku (max. 3.600 znakova bez razmaka);
5. opis projekta, na engleskom jeziku, koji bi bio tema rezidencijalnog programa, te kontakt adresu u zemlji domaćinu (max. 4.500 znakova bez razmaka);
6. pismo preporuke na engleskom jeziku (max. 1.800 znakova bez razmaka).

Kandidati se odabiru prema sljedećim kriterijima: 40% (4 boda) za bibliografiju, 40% (4 boda) za opis projekta, te 20% (2 boda) za pismo preporuke.

Prijave treba poslati na adresu:

Slovene Writers’ Association
(Writer In Residence)
Tomšičeva 12
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

Sretno!

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu