Petak
16.09.2011.

O portalu

booksaA+ A-
 
Stranica Booksa.hr otvorena je 2007. s ciljem da postane info centar za program književnog kluba Booksa. No, stranica je svojeglavo 'prerasla' početne ambicije i razvila se u književni portal koji prati suvremenu domaću i stranu književnost. 
 
Cilj portala je vratiti književnost u svakodnevni život, i to ne samo otvaranjem medijskog prostora, nego postavljanjem književnih djela u širi kontekst, poticanjem ljudi da prepoznaju čitanje kao inteligentnu zabavu koja će ih prodrmati i razbuditi, a ne uspavati. 
 
Sadržaj portala čine tekstovi o književnosti, ali i književna djela. Na portalu izlaze naše originalne kolumne i 'začitavanja', no čak i u konvencionalnim novinarskim formama (vijesti, intervjui, kritike) pokušavamo podcrtati osobni pečat svakog autora, zauzeti kritički stav i potaknuti znatiželju. 
 
Suradnici portala su manjim dijelom stariji i dokazani autori (poput Vladimira Arsenića, Zorana Pilića, jedno vrijeme za portal su pisali i Daša Drndić i David Albaharij), a većim dijelom mladi novinari i pisci kojima Booksin portal često služi kao prvo profesionalno iskustvo. 
 
Portal je projekt Udruge Kulturtreger koja od 2004. radi projekte iz područja književnosti, nezavisne kulture i civilnog društva.
 
IMPRESSUM
 
Uredništvo:

Glavna urednica: Ivana Dražić
 
Ursula Burger


Zadaćnice:

Ružica Aščić
Ante Zlatko Stolica
 

Tehnička podrška:  Branimir Šloser (Slobodna domena)

Dizajn: Katarina Zlatec (Pipser) i Branimir Šloser

 
Kontakt: 
booksa [at] booksa [dot] hr
Telefon: 01 4616 124
 
Donatori za program u 2020. godini:
 
- Ministarstvo kulture Republike Hrvatske:
"Potpora književnim manifestacijama – Časopisi i elektroničke publikacije" 
 
- Grad Zagreb:
"Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2019."
"Program javnih potreba u kulturi grada Zagreba za 2020. – Izdavanje časopisa i novina u kulturi"
 
 

 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.