Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Osam predavanja o Hobitu

Large hobiti
Četvrtak
14.02.2013.

Corey Olsen, poznatiji pod nadimkom The Tolkien Professor, aktivist je i akademik koji se posvetio proučavanju Tolkienovih djela. U protekle četiri godine, Olsen je održavao seminare o Tolkienu na Washington Collegeu, a svoja je predavanja učinio besplatno dostupnima putem interneta. To je dio Olsenovog projekta Signum University, neprofitnog sveučilišta koje ima cilj učiniti obrazovanje šire dostupnim. Da bi to postigao, Olsen je omogućio besplatan pristup svojim predavanjima, ali je i održao predavanja koja će biti zanimljiva i laicima zainteresiranima za Tolkiena, a ne tek studentima književnosti.

Olsen je održao osam predavanja o Hobitu, a sva predavanja dostupna su ovdje. Olsen, između ostalog, objašnjava kako je Hobit zamišljen kao knjiga za djecu i mlade, a Gospodar prstenova kao mračnija, ozbiljnija i kompleksnija knjiga - razlog leži i u tome što je Tolkien pisao za svoju djecu koja su, naravno, tokom njegove karijere postajala sve starija i zrelija.

izvor: Open Culture
foto: Susan Renee

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu