Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Osvojite 'Bajke za plažu'

Large 299
Utorak
24.07.2007.

U ovom krugu nagradne igre Durieux vas nagrađuje s 4 primjerka najnovije knjige novinara, performera, pjesnika i proznog autora Sime Mraovića.

Zbirka prigodno nazvana Bajke za plažu sadrži 60 ironičnih, gorko-veselih urbanih bajki ('Bijeli anđeli', 'Evina kosa', 'I ja sam lezbijka', 'Ljubavni trokut kulture i medija', 'Obična muška ljubav', 'O tepanju odraslih', 'Ubijanje kulturom'...) čiji je glavni junak čovječuljak neodređenih godina sa stanom u Novom Zagrebu.

Na pola puta između fictiona i factiona, ležerno ispripovijedane, većinom zabavne pričice kolumnističkog tipa zadržale su humor školovan na Harmsu i ne upadaju u zamku dopadljivosti priča za sve uzraste.

"Jednom davno, prije nekoliko dana, nekom greškom, a možda slučajno, ili naprosto zbog uzvišenih namjera, u jednom su gradu započela dva džez festivala, što i nije loše, grad je ovaj put cupkao s obje noge. Bilo bi lako da je jedan festival bio loš, a drugi dobar, svi bi išli na onaj dobar. Ali, kad su oba dobra, kamo onda?
Da stvar bude gora, naš junak, Jura s Trešnjevke, ne budi lijen, pozove na džez svirku i lijepu Suzi iz Španskog. Lijepa Suzi inače redovito ide u Ludnicu i Fontanu na narodnjake, ali, mislila je, i taj džez je neka vrsta narodnog meeeelosa, osim toga, raspitala se kod lijene Mici koja sve zna, džezeri također obožavaju puhače instrumente, pa je lijepa Suzi u najmanju ruku očekivala neku razgaljivu stvar, barem donekle ravnu turbohitovima iz Ludnice, stvarima kao što su: Janje moje sela sam na tebe, Čaše lomim noge mi krvave, Džigericu ti će sereš. Umrla mi nana pa se radujem ili, barem, Zlato lupka oko pupka...."

Chillajte na plaži s prigodnim naslovom u rukama, a da biste ga osvojili, do 20.8.2007. nam na mejl booksa@booksa.hr odgovorite na sljedeće pitanje:

Kako se zove zbirka vrckavih Mraovićevih kolumni za T-Portal koju je Durieux objavio krajem prošle godine?

Ne zaboravite napisati svoje ime, prezime i adresu.

Točnim odgovorom 'Varaj me nježno' svoj primjerak knjige 'Bajke za plažu' osvojile su:

1. Ivana Capan, Hinka Wuertha 18, 10000 Zagreb
2. Ivana Puzavac, Vij. I.Meštrovića 94, 31000 Osijek
3. Romana Grbić, Ðorđićeva 4, 20000 Dubrovnik
4. Mirjana Žugec, K.A. Stepinca 42, 35208 Ruščica

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu