Page arrow

Raspisana 2 nova natječaja

Large 281
Utorak
10.07.2007.

Došlo je vrijeme da završite sve započete romane, zbirke pjesama, horor priče i otvorite blog na temu straha. Zašto? Zbog sljedeća dva natječaja.

Natječaj br. 1

Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais

Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisuje javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais koja se dodjeljuje u dvije kategorije: za najbolje neobjavljeno književno djelo (roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo) i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika. Nagrada se sastoji od novčane nagrade (u svakoj kategoriji 20 000 kn) i posebnog priznanja, a rok za predaju radova je 18. kolovoz 2007.

Anonimni rukopisi i knjige dostavljaju se na adresu:
Odbor Književne nagrade 'Drago Gervais'
c/o Gradska knjižnica Rijeka
M. Gupca 23
51000 Rijeka

Rezultati natječaja biti će objavljeni 31. listopada 2007. na stranici Grada Rijeke.
Više o natječaju ovdje.


Natječaj br. 2

Natječaj Fran Galović 2007.

Grad Koprivnica i organizacijski odbor 13. Galovićevih jeseni raspisuju natječaj za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2007. godinu. Nagrada se dodjeljuje za izvorna književna djela na hrvatskom jeziku objavljena u drugoj polovici 2006. i 2007. godini - za najbolje prozno književno djelo koje se bavi temama tjeskobnog identiteta; za neobjavljenu kratku on-line horor priču i za najbolji blog koji se bavi temama straha.

Prijedloge za dodjelu nagrade za djelo koje se bavi tjeskobnim identitetom podnose izdavači ili autori. Prijave se zaprimaju se do 30. srpnja 2007. godine na adresu:
Grad Koprivnica
Upravni odjel za društvene djelatnosti
Zrinski trg 1/I
48 000 Koprivnica

Za svakog kandidata potrebno je dostaviti po tri primjerka objavljenog djela te životopis autora, ako nije objavljen u knjizi.

Kratkom horor pričom (do 2 kartice dužine) aplicirajte pod šifrom na ovu adresu: prica@galoviceva-jesen.com. Priča će biti objavljena i potpisana šifrom na www.galoviceva-jesen.com. Mail treba sadržavati priču, šifru, puno ime i prezime, telefon te adresu autora.  Prve tri priče nagradit će se iznosima od 2 500, 1 500 i 1000 kn. Rok za slanje je 1. rujan 2007.

Autori blogova koji se bavi temama straha, apliciraju do 1.rujna 2007. na ovu adresu blog@galoviceva-jesen.com. Autori koji žele sudjelovati u nagradnom natječaju šalju mail koji sadrži web adresu bloga, puno ime i prezime, telefon te adresu radi dodjele nagrade. Blog adrese će prema pristizanju biti objavljivane na www.galoviceva-jesen.com, gdje će se za njih glasati. Najbolji blog odabrat će se on-line glasanjem i biti će nagrađen s 1 500 kn.

Sve nagrade će biti uručene u listopadu 2007. godine na 13. Galovićevim jesenima u Koprivnici.

Dodatne informacije: 098/ 938 44 11, Astrid Pavlović
Više o natječaju ovdje

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu