Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Romani u Rimu

Large roma Foto: Nick Kenrick / Flickr
Utorak
13.12.2016.
Prošli tjedan na rimskom književnom sajmu Più libri, più liberi predstavljeni su talijanski prijevodi tri hrvatska romana: Mirna ulica, drvored Nade Gašić, Dabogda te majka rodila Vedrane Rudan i Božanska dječica Tatjane Gromače.
Sva tri romana izašla su u sklopu nove biblioteke prijevodne književnosti Oltre confine, u izdanju nakladnika Oltre Edizioni. Riječ je o prvom u nizu planiranih izdanja. Iduće bi godine trebali biti objavljeni i prijevodi romana Daše Drndić (Doppelganger) i Milane Vuković Runjić (Ulica nevjernih žena).
U Italiji se uskoro očekuje i izdanje romana Adio Kauboju Olje Savičević Ivančević (izdavač L'Asino d'oro edizioni) te Izborna šutnja Drage Hedla (izdavač Marsilio Editori).
"Objavljivanje triju hrvatskih romana rezultat je sustavnog rada hrvatskog veleposlanstva u Rimu na promociji suvremene hrvatske književnosti kao i financijske potpore, odnosno programa podrške stranim izdavačima Ministarstva kulture RH, koje je financijski podržalo objavu svih triju romana", u priopćenju je navelo Veleposlanstvo RH u Italiji.

***

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Uvjeti suvremenog književnog polja" koji je financiran sredstvima Agencije za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage untitled design   2022 12 13t121524.079 13.12.2022.

Kopanje po vlastitim emocijama

Tatjana Gromača napisala je knjigu kroz koju se čitatelj probija teže nego što bi se moglo zamisliti u odnosu na naslov i horizont očekivanja. Ipak, nagrada slijedi.

Piše: Vladimir Arsenić

Kritike
Homepage 15129086203 ed7e8038c0 z 27.05.2019.

Pomicanje crte

Pjesnička zbirka 'Unutarnji neprijatelj' Damira Šodana dosljedno i vrlo vješto iščašuje stvarnost.

Piše: Lucija Butković

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu