Srijeda
13.09.2017.

Slavko Goldstein (1928 - 2017)
Extra_large_goldstein
Slavko Goldstein (Foto: Habrook / Wikipedia )
A+ A-
Publicist, urednik i nakladnik Slavko Goldstein preminuo je u 90. godini života. 
 
Slavko Goldstein rodio se 1928. u Sarajevu. Bio je osnivač i urednik Vjesnika u srijedu, urednik na Radio Zagrebu, filmski scenarist, glavni urednik izdavačke kuće Stvarnost i časopisa Erasmus, utemeljitelj naklada naklada Liber i Novi Liber, predsjednik Židovske općine u Zagrebu te Kulturnog društva Miroslav Šalom Freiberger, i predsjednik Savjeta Spomen-područja Jasenovac.
 
Uredio je više od 150 knjiga, a kao nakladnik radio je na skoro 400 naslova. Među njegove najveće projekte spadaju Povijest hrvatske književnosti, Rječnik hrvatskog jezika, Rječnik stranih riječi Vladimira Anića. Suautor je Hrvatskog enciklopedijskog rječnika (2002.) i zaslužan za izdavanje niza pretisaka temeljnih djela kulturne baštine. 

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoja djela, među kojima se izdvajaju Kiklop i Nagrada Jutarnjeg lista za publicističku knjigu godine (1941. - godina koja se vraća) i Kiklop 2010. za životno djelo.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.