Page arrow

Smjena uprave u Znanju

Large 235
Nedjelja
17.06.2007.

Zlatno doba Znanja

Iz Znanja su nas obavijestili da je temeljem rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu nastupila promjena Uprave Društva i da Branko Jazbec više nije osoba ovlaštena za zastupanje i poduzimanje pravnih radnji u ime i za račun društva Znanje d.d.

Na njegovo mjesto privremeno je postavljen Ženja Moskaljov, zet nekadašnjeg predsjednika HSS-a i Sabora RH Zlatka Tomčića, i sudeći prema funkcijama koje obnaša, novi ključni igrač ekonomske scene. Mladi menadžer bio je član Uprave u karlovačkoj tvornici saniteta Lola Ribar, zadužen za prodaju i plasman. Nakon toga je, u ožujku ove godine otišao na mjesto direktora predstavništva Ottenstena za Hrvatsku, i tu funkciju još uvijek obnaša.

Smjena na vrhu rezultat je poslovnog sukoba većinskog vlasnika Žarka Šepetavca i Jazbeca koji je na sebe navukao nesimpatije javnosti zbog optužaba za maltretiranje zaposlenika i autora.

U medijima se spekulira da je i nedavni istup književnice Silvije Šesto koja je Jazbeca prozvala zbog kršenja autorskih prava utjecao na ovakav razvoj događaja, koji i nije neka pljuska u lice Jazbecu, s obzirom na to da i dalje ostaje jedan od suvlasnika nakladničke kuće s 60-godišnjom tradicijom.

Tekst priopćenja prenosimo vam u cijelosti.

Nakladnička tvrtka Znanje d.d. s uspjehom posluje već 60 godina, a kao dioničarsko društvo od 1984. godine. Ovime službenim priopćenjem obaviještavamo javnost i uvažene poslovne partnere tvrtke Znanje d.d. iz Zagreba, Mandićeva 2 da je temeljem rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu od dana 29.5.2007. godine nastupila promjena Uprave Društva Znanje d.d. povodom koje gdin. Branko Jazbec dipl.iur., nije osoba ovlaštena za zastupanje i poduzimanje pravnih radnji u ime i za račun Društva Znanje d.d., Zagreb, Mandićeva 2., a istim datumom, 29.5.2007. imenovana je nova privremena Uprava Društva Znanje d.d.

Slijedom navedenog, novoimenovana privremena Uprava, preuzela je sve aktivnosti propisane Statutom Društva i Poslovnikom o radu Uprave Društva koje se odnose na organiziranje i rukovođenje procesom rada Društva te ostvarivanje svih prava zaposlenih u skladu s pozitivnim propisima.

Nova privremena Uprava Društva Znanja d.d. izražava uvjerenje svim poslovnim partnerima i suradnicima da će sukladno gore navedenom, Znanje d.d. i nadalje nesmetano i pravno poslovati u duhu pozitivnih propisa i dobrih poslovnih odnosa.

S poštovanjem, 
         
Ženja Moskaljov
Predsjednik Uprave
Znanje d.d.

Eto.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu