Page arrow

Taika i divovska breskva

Large taika
Utorak
19.05.2020.


Nastavljamo s reklamiranjem zvijezda u karanteni. Doduše, ovaj put povod je Roald Dahl, to nam morate oprostiti. A nije ni Taika Waititi nesimpatičan. On je započeo čitanje Dahlovog klasika James i divovska breskva, a pridružila su mu se mnoga zvjezdana imena. 

Online čitanje priče tvorca Gremlina, Matilde, Charlija i tvornice čokolade, Vještica i Fantastičnog gospodina Lisca, da nabrojimo samo najočitije, Waititi je pokrenuo s Roald Dahl Story Company u svrhu prikupljanja novca za neprofitnu zdravstvenu organizaciju Partners in Health koja se s pandemijom bori u najranjivijim zemljama. 

O Jamesu i prijateljima koje pronađe na neočekivanom mjestu (u breskvi, jelte) čitaju, ili će čitati, i Meryl Streep, Benedict CumberbatchChris i Liam Hemsworth, Ryan ReynoldsLupita Nyong’o, Mindy Kaling i Cate Blanchett, između ostalih. Sasvim pristojno.

Taika inače radi i na dva Netflixova crtića, jednom o Charliju i tvornici čokolade, i drugom koji će se vrtiti oko Oompa-Loompa naroda. Samo nek nam Matildu ne diraju!

Čitanje priče pratite ovdje




Izvor: The Guardian, foto: YouTube

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu