Page arrow

Tarantino piše roman

Large tarantino
Četvrtak
03.10.2019.

Ako požurite, posljednji film Quentina Tarantina Bilo jednom… u Hollywoodu još uvijek stignete uhvatiti u našim kinima. Ukoliko ste obožavatelj i tugujete jer je proslavljeni redatelj najavio povlačenje iz filmske industrije, atmosferu natopljenu krvlju i popularnom kulturom moći ćete, čini se, doživjeti u – nadolazećoj mu knjizi.

Naime, Tarantino je u razgovoru s Martinom Scorseseom za jesensko izdanje magazina DGA Quarterly otkrio da piše roman, i to o ratnom veteranu zasićenom komercijalnim filmovima.

,,QT: Trenutno radim na knjizi. I pišem o jednom liku koji je bio u Drugom svjetskom ratu i ondje vidio razna krvoprolića. I sada se vratio kući, i kao pedesete su, i više ga ne privlače filmovi. Nakon svega što je prošao, čine mu se kao da su za maloljetnike. Što se njega tiče, holivudski filmovi jedini postoje. I tako on, iznenada, čuje za strane filmove koje su radili Kurosawa i Fellini

MS: Da, da, da.

QT: I onda kao on misli, ‘Pa  možda ima u njima nešto više od tih muljatorskih holivudskih stvari.'

MS: Shvaćam.

QT: I tako skuži da ga ti filmovi privlače, neki mu se sviđaju, neki mu se ne sviđaju, neke ne razumije, ali shvaća da su značajni.’’

Redatelj nije opširnije govorio o romanu, tako da nam tek predstoji iščekivanje detalja.

Doduše, imajući na umu Tarantinovu sklonost propovijedanju, intrigantnim dijalozima i slikovitim prikazima u filmskim ostvarenjima, nemamo razloga sumnjati u izvrsnost njegovog književnog poduhvata. Bilo da samo želi blisku tematiku pretočiti u drugačiji medij, ili pak ispisati osobni cinizam prema površnosti holivudske industrije, Tarantino od filma izgleda ipak ne bježi. 

Izvor: link, foto: Gage Skidmore, licenca

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu