Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

O rođendanu Vesne Parun

Large fgfgf Učenica Klasične gimnazije.
Petak
10.04.2020.


Na današnji dan 1922. rođena je jedna od naših najboljih pjesnikinja Vesna Parun.

Iako je već deseta godina otkako je nema, njena poezija i dalje živi. O tome svjedoče i dojmovi učenika i učenica Klasične gimnazije, koji su čitali Vesninu poeziju. O pjesmi Ti koja imaš nevinije ruke učenica Antonija Lozo u svojoj interpretaciji piše ovako: "Onaj koji je rekao da je pisati o ljubavi lako, nije bio iskren. Sjesti za stol i pisati na način da je svako slovo proizašlo iz iskrenog osjećaja najteži je posao. Potrebna je neizmjerna količina hrabrosti dopustiti drugima da uđu u najintimniji kutak vas kao pisca jer oduvijek je bilo lakše stvari podgurati pod tepih. U ovoj je pjesmi iskazana prije svega hrabrost jedne žene koja je pristala biti ranjiva pred svijetom, ispričati svoju priču."

Na temu spomenute pjesme učenici su osmislili i snimili video koji možete pogledati u nastavku.

U osmišljavanju i izradi videa sudjelovali su učenici/e: Juraj Ćihoratić, Jakov Nakić, Jakov Bradić, Antonija Lozo, Marita Dumančić, Marko Domitrović.
Režija: Kyril Rubinstein.
Kamera: Marjan Živić.

Video je nastao u sklopu projekta Razumijem što čitam.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu