Page arrow

Warner Bros. snima film po Septimusu Heapu

Large 287
Nedjelja
15.07.2007.

Saga o Harryju Potteru bliži se kraju pa su se u Warneru Brossu primili posla da unosnom Potteru nađu prihvatljivu zamjenu. S obzirom da su pomoću magije uspjeli osvojiti čitav planet, odlučili su se držati prokušane formule te su otkupili prava na 7 romana iz serije o sedmom sinu sedmog sina, Septimusu Heapu.

Septimus Heap, kreacija britanske spisateljice za djecu Angie Sage, serija je romana o djeci koja su nakon rođenja zamijenila mjesta, dječaku – budućem moćnom čarobnjaku i djevojčici – princezi. Do danas su objavljenje samo tri knjige – najuspješnija Magika (Planetopija), Flyte i Physik, a njihov globalni uspjeh (milijun prodanih primjeraka samo u SAD-u i prijevodi na 28 jezika) ukazuje da su dobar materijal za  ekploataciju.

U poplavi inačica Harryja Pottera, Septimus Heap se ističe fino portretiranim likovima, zanimljivim zapletom i dobrim humorom pa jednako dobro prolazi kod djece i kod fantasyjem zaražene odrasle čeljadi. Koliko je knjiga uspješna u svijetu govori i činjenica da čak i na našem webu postoji stranica posvećena budućem omiljenom čarobnjaku.

Warner Bros. najavljuje da će film Septimus Heap: Magyk producirati Karen Rosenfelt (Vrag nosi Pradu), dok će se u ulozi izvršnog producenta naći autorica romana.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu