Page arrow

Budućnost u šaci

Large 543
Ponedjeljak
10.12.2007.

U Studentskom centru u Zagrebu od 13. do 16.12.2007. održat će se 4. Velesajam kulture u sklopu kojeg će se održati manifestacija pod nazivom Kiborgezija. Kako doznajemo na službenom siteu Društva za znanstvenu fantastiku SFera: "Cilj projekta Kiborgezija je postaviti značajne aspekte znastvene fantastike i cyberkulture u kontekst društvenih promjena uvjetovanih tehnologijom, mobilnošću, postkolonijalizmom i globalizacijom."

U projekt se uključila i SFera, koja će održati dvije književne večeri te dvije radionice pisanja kratke SF priče pod nazivom 'Budućnost u šaci'. Za prvu je kasno (s obzirom da je trajala od 7. do 9.12.), ali se zato stignete prijaviti na drugu koja će trajati od 13. do 15.12.2007., svaki dan od 19.00 sati. U nedjelju 16. prosinca, na SFerinoj književnoj večeri, polaznici će čitati svoje radove nastale na radionici na kojoj će se pokušati odgovoriti na pitanja: Što je SF i koje su mu teme i podžanrovi? Science ili fiction? Koji su najčešći klišeji u SF-u? Kako pisati o alienima, dalekim svjetovima i svemiru i jesu li oni uopće potrebni za pisanje SF-a? Postoji li takvo što kao nova ideja u SF-u ili su sve ideje već iskorištene? Koja je anatomija kratke priče? Što znači sveto trojstvo: likovi - radnja - ideja? A što je sa stilom?

Ovu besplatnu(!) radionicu vodi Irena Rašeta, a prijaviti se možete na mail: velesajam.kulture4@gmail.com (subject: IRENA RAŠETA)

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu