Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada 'Višnja Machiedo'

Large nagrada
Četvrtak
20.01.2022.

Književna nagrada 'Višnja Machiedo' Hrvatskoga P.E.N. centra dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2020. do 15. prosinca 2021. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj. Prijedlog treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog P.E.N. centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb). Rok za predaju je 28. veljače 2022. godine (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 15 sati). Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete.

Svečana dodjela nagrade obično se održava 27. ožujka, na rođendan Višnje Machiedo, što se u ovim izvanrednim okolnostima može odgoditi za lipanj 2022. godine.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu