Page arrow

Natječaj 'Goran za mlade pjesnike'

Large kelly sikkema 2q frvrxwfq unsplash

Foto: Kelly Sikkema, 'Unsplash'. 

Ponedjeljak
05.12.2022.

Super vijesti za sve koji svoje pjesme drže u ladici ili na laptopu!

Goranovo proljeće raspisalo je natječaj Goran za mlade pjesnike, nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

Na natječaj je potrebno poslati:

a) cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta;

b) u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja).

Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2022. godine. Rukopise i biografiju, s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr.

Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu. Nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

Ostale informacije potražite na linku

Sretno!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu