Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za 'Kamova'

Large janko polic kamov rijeka1
Srijeda
06.05.2020.


Hrvatsko društvo pisaca objavilo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Ove godine u izbor ulaze djela objavljena u periodu od od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2020. godine.

Četiri primjerka knjige šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), uz napomenu "Za Nagradu Kamov” naznačenu na pošiljci, a rok za slanje je 10. srpnja.

S obzirom na COVID-20 situaciju, iznimno će se zaprimati i PDF-ovi knjiga prelomljenih i pripremljenih za tisak do dana zaključenja natječaja.

Nagrada Kamov sastoji se od iznosa od 10 tisuća kuna i statue. Žiri će objaviti listu finalista u listopadu, a dobitnika ili dobitnicu znat ćemo u studenom.

Janko Polić Kamov jedan je od najznačajnijih hrvatskih autora i začetnik hrvatske i europske književne avangarde. Njegovo je književno djelo izraslo iz političkog aktivizma, osporavanja postojećih struktura te književno-teorijskog antiesteticizma i nihilizma. Književna nagrada nazvana po njemu ističe simboličku vrijednost književnog stvaralaštva koje nije samo ogledalo duha vremena, već i njegov sustvaratelj i korak prema budućnosti.

Pravilnik nagrade pronađite ovdje, a dosadašnje polufinaliste, finaliste i dobitnike ovdje.


Izvor: HDP, foto: Roberta F., licenca

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu