Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za kratku priču 'Sead Ivan Muhamedagić'

Large kaitlyn baker vzjdyl5jvxy unsplash

Foto: Kaitlyn Baker, Unsplash.

Četvrtak
05.01.2023.

Hrvatska knjižnica za slijepe raspisala je natječaj za najbolju kratku priču povodom obilježavanja dana knjižnice koji je 18. travnja.

Natječaj je od ove godine posvećen rano preminulom Seadu Ivanu Muhamedagiću, germanistu, prevodiocu, velikom poznavatelju knjige i pisane riječi.

Na natječaj se mogu javiti slijepi i slabovidni državljani Republike Hrvatske koji su stariji od 18 godina. Tema je slobodna, a tri najbolje priče novčano će se nagraditi. 

Autori uz priču trebaju napisati svoje puno ime i prezime, telefon i adresu, te poslati kratke podatke o svom životu i radu.

Prosudbeno Povjerenstvo prima samo jedan rad od svakog autora. Radovi ne smiju biti duži od 5 kartica teksta (1 kartica teksta – 1800 znakova) i ne smiju biti uzeti iz dužeg proznog teksta. Priče moraju biti napisane na hrvatskom jeziku i ne smiju biti prethodno objavljivane.

Radovi se šalju na Brailleovom pismu ili na standardnom tisku i po mogućnosti u digitalnom zapisu na adresu: Hrvatska knjižnica za slijepe, Šenoina 34, Zagreb ili na e-mail adresu Knjižnice hkzasl@hkzasl.hr s naznakom za natječaj „Kratka priča“.

Rok za slanje priča je 18. ožujka 2023. godine.

Sretno s prijavama!

Izvor: Hrvatska knjižnica za slijepe.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu