Page arrow

Natječaj za nagradu 'Grigor Vitez'

Large novo

Foto: Facebook.

Petak
02.12.2022.

Prenosimo vijest o natječaju za sve koji se bave dječjom književnošću i ilustracijom!

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske raspisao je natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2022. godinu.

Nagrada se dodjeljuje samo izvornim djelima, neosporne umjetničke i pedagoške vrijednosti i to: za najbolje književno djelo za djecu, za najbolje književno djelo za mlade, za najbolje ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi i za najbolje ilustracije u knjigama za djecu starije dobi. 

UVJETI NATJEČAJA:

  • Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge, društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva „Naša djeca“, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.
  • U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koja su pisana hrvatskim jezikom, imaju hrvatskog nakladnika te su prvi put objavljena u 2022. godini. 
  • Uz popunjeni obrazac, potrebno je dostaviti po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu, a po izboru možete dostaviti i kraći pismeni prijedlog (obrazloženje) naslova i autora.
  • Knjige i slikovnice možete predložiti u jednoj od navedenih kategorija u obrascu: književni tekst, ilustracija ili književni tekst i ilustracija.

Pismeni prijedlog (ispunjen obrazac) s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu: Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Amruševa 10/IV kat, 10 000 Zagreb, s naznakom "za Nagradu 'Grigor Vitez' 2022."

Rok za prijave i slanje primjeraka je do 13. siječnja 2023. godine. Svečanost dodjele Nagrade za 2022. godinu planirana je za lipanj iduće godine.

Obrazac za prijavu prijedloga i ostale detalje o nagradi provjerite na internetskoj stranici Saveza.

Jedva čekamo vidjeti koje će to knjige osvojiti nagradu!

Izvor: Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu