Page arrow

Natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić

Large gp martina vidai
Ponedjeljak
26.10.2020.

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) po drugi puta raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju.

Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine. Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020.

Knjige (3 primjerka) šalju se na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić, Opatovina 11, 10 000 Zagreb, s napomenom ''Za Nagradu Ivan Goran Kovačić''.

Žiri u sastavu Miroslav Mićanović, Dorta Jagić i Branislav Oblučar proglasit će pet finalista/ica do 21. veljače 2021., a dobitnik/ca nagrade bit će proglašen/a uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće.

Nagrada se sastoji od novčanog dijela u iznosu 10.000,00 HRK, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.

Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se za najbolju izvornu pjesničku zbirku tiskanu u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom. Za nagradu mogu konkurirati i pjesničke knjige izvorno napisane i tiskane na hrvatskom jeziku kod registriranih nakladnika, bez obzira na mjesto objavljivanja. Nagrada se dodjeljuje naizmjenično s dodjelom nagrade Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji.

Knjige aktualnih članova Odbora Goranovog proljeća ne mogu biti predložene za dodjelu nagrade, a isto se odnosi i na izdanja SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

2018. godine prvu je Nagradu Ivan Goran Kovačić dobila Martina Vidaić za zbirku pjesama Mehanika peluda.


***

O zbirci Martine Vidaić pisala je Lucija Butković, a povodom gostovanja u Booksi Martina se upisala u naš leksikon


Izvor i foto: Granovo proljeće

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu