Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Natječaj za Nagradu 'Post scriptum'

Large 2
Srijeda
31.05.2023.

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisala je ovogodišnji natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine: Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Lidija Deduš i Mladen Blažević.

Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba najkasnije do 20. srpnja 2023. prirediti i poslati biografiju, (po mogućnosti i portretnu fotografiju) autora/ice i dokument formata .doc ili .docx s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 10. srpnja 2023., s navedenim datumima objave, na adresu: nagradapostscriptum@gmail.com.

U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku primarno objavljeni tekstovi.

U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu.

U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju. Žiri zadržava pravo da ne dodijeli Nagradu svake godine.

Žiri će na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu. Nakon toga će žiri objaviti imena do šest autora/ica užeg izbora, čijih će dio postova objaviti.

Dobitnik/ca će biti proglašen/a početkom rujna 2023. godine. Nagrada se sastoji od priznanja, objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima i sudjelovanju na festivalu KaLibar u Pazinu.

Isto tako, dobitnik/ca je dužan/na omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 20. srpnja 2023. u svrhu uvrštavanja u knjigu.

Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici.

Sretno s prijavama!

Izvor: Facebook.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu