Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za nagradu Višnja Machiedo

Large aaron burden cklhktcjzkk unsplash Aaron Burden; Unsplash.
Utorak
19.01.2021.

Hrvatski PEN centar raspisao je natječaj za godišnju nagradu Višnja Machiedo, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u izdanju nakladnika registriranih u Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2019. do 15. prosinca 2020. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu.

Pet primjeraka knjige šalje se na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 25. veljače 2021. (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 15 sati).

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete.

Ocjenjivački sud čine Tomica Bajsić, Nadežda Čačinovič, Miroslav Kirin, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski. Svečana dodjela nagrade bit će 27. ožujka – na rođendan Višnje Machiedo, što se u ovim izvanrednim okolnostima može odgoditi za mjesec lipanj 2021. godine.


Izvor: Hrvatski PEN centar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu